DESIGN INTERIOR

PROIECTE

Amenajare apartament CN - Proiect final

PROIECT: Design interior apartament CN
STATUS: finalizat
SUPRAFAŢĂ: 92 mp (3 camere)
LOCAŢIE: Cluj-Napoca, jud.Cluj, România
AN: 2012

DETALII PROIECT:

Apartamentul amenajat face parte dintr-un imobil nou aflat într-o zonă centrală. Conceptul este unul elegant, minimalist, cu finisaje şi mobilier preponderent alb  ce contrastează cu accentele de culoarea “vişinii” dorite de beneficiar.
Delimitarea zonei de zi faţă de dormitoare s-a facut printr-o uşă de sticlă glisantă, sablarea ei parţial crează o legatură de ordin vizual între cele două zone.
Optimizarea spaţiilor de depozitare s-a realizat prin poziţionarea dressingurilor cu uşi glisante atât în holul de intrare cât şi pe holul central.

Materialul folosit atât la fronturile mobilerului de bucătărie, cât şi compoziţia de living este unul exclusivist –furnirul natural de bambus băiţuit negru şi lăcuit lucios. Blatul s-a realizat din compozit de cuarţ, placarea dintre blat şi corpurile suspendate este din sticlă securizată, vopsită în culoarea aleasă din RAL.

Pardoseala este realizată integral din parchet laminat lucios pe bază de HDF. Amplasarea caloriferelor la vedere ne-a determinat să folosim modele decorative, piese care pot fi adesea  percepute ca un obiect de mobilier.

Clasicele perdele și draperii au fost înlocuite cu success de storuri moderne, acţionate prin telecomandă, care au rolul de protecție solară pe timp de zi, iar suprapunerea storurilor albe cu cele gri duce la obturarea totală a luminii din exterior.

Ca sistem de ilumnat s-a optat integral pentru soluţille oferite de sistemul LED.  Scafele special concepute au avut ca rol în zona de living încorporarea profilelor de iluminat care continuă de pe tavan pe perete, ajungându-se astfel la o lungime maximă de 8,25 m.

Pictura din living, realizată manual, este principalul punct de atracţie, aceasta fiind pusă în valoare prin iluminarea cu bandă LED din scafă.